De vereniging

Vereniging HDDWEDVL

Voor en door leden

Ontdek de activiteiten

Historie

De vereniging is ontstaan doordat de Puttense Jongelingsvereniging ‘Hebt dan de waarheid en de vrede lief’ in oktober 1976 samen verder ging met de Puttense Meisjesvereniging ‘Persis’. De jongelingsvereniging bestond toen al honderd jaar. Samen zijn de verenigingen verder gegaan onder de zinspreuk: ‘Hebt Dan De Waarheid En De Vrede Lief’, uit Zacharia 8 vers 19b.

Sinds het ontstaan is de vereniging verbonden aan de gemeente Hervormd Putten. Op basis van de statuten verspreiden we kennis van Gods Woord onder leden en dragen bij aan onderlinge vriendschapsbanden tussen jongeren.

Bestuur

De vereniging is erg actief, leden helpen mee bij alle avonden en activiteiten. Als lid zit je in een kring, hier leer je mensen persoonlijk kennen en samen bereid je af en toe een avond voor. Samen bereid je een leuke introductie en creatieve bijbelstudie voor. Natuurlijk zorgen jullie ook voor wat lekkers bij de koffie!

Het bestuur regelt en verdeeld al deze zaken. Bestuursleden houden de administratie bij en denken na over de invulling van activiteiten. Als lid mag je ook in het bestuur, twee keer per jaar stemmen alle leden op een nieuw bestuurslid. Wil jij in het bestuur? Neem contact op met de secretaris!

Agenda Kom eens kijken!
Speciale gelegenheden op een rij

Activiteiten

Kies zelf waar je aan meedoet!
Voor activiteiten met een * is lidmaatschap verplicht.
Startavond 2021

Startavond en minikamp

half september

Speciaal voor jou! In een gezellige sfeer met spel, vuur en muziek zorgen we dat jij je direct welkom voelt! Dan komt het minikamp, één nacht weg als dé aftrap van het seizoen. Door leuke activiteiten leer je elkaar snel persoonlijk kennen, de basis voor een geweldig jaar!

JV-Minikamp-Spel

Uitwisseling*

oktober-november

Wij zijn niet de enige JV, er zijn er veel meer! Een keer per jaar komt een andere verenging in Putten, of gaan wij naar hen toe. Tijdens deze uitwisseling slapen we bij hen in huis of komen zij bij ons. Dit zijn de gezelligste logeerpartijtjes!

Voorjaarsgala-096

Kerstgala*

december

De vrijdag vóór kerst herdenken we de boodschap van Kerst in stijlvolle galakleding en met een drie-gangen diner. Het is elk jaar erg leuk om iedereen in zijn netste kledij te zien paraderen, wat traditioneel afgesloten wordt met een fotosessie.

JV-Vrijdagavond-Comiteit-3

Sprekersavond

januari

In een van de eerste avonden van het nieuwe jaar wordt een spreker uitgenodigd. Deze persoon biedt ons een leuke invulling van de vrijdagavond. Dit kan informatief zijn of voor plezier. Zo hebben we een ex-crimineel, een cabaretier, een ex-heks en een relatiecoach mogen verwelkomen.

Schaatsen JV

Schaatsen

januari

In de winter wordt er geschaatst! Het is traditie om samen af te reizen naar Deventer, waar de chocomel altijd nét te heet wordt opgedronken en de schaatsen bij aankomst roestig zijn. Dit mag de pret niet drukken, deze avond staat elk jaar garant voor veel lol!

Bosnische markt 2022

Diaconale actie*

april

Tegen het einde van het seizoen is er elk jaar een actie voor het goede doel. Samen met alle leden halen we geld op voor een doel wat we zelf uitkiezen. Jarenlang hebben we de bekende vlaaienactie gedaan, maar ook high-tea’s, afval opruimen en een bloemenactie staat in het rijtje. Wat zou er dit jaar gaan gebeuren?

Het Hemelvaartskamp

Helaas heeft elk seizoen een eind. Het kamp is een feest waar elk lid het hele jaar naar uitkijkt. Tijdens het Hemelvaartsweekend reizen we met auto’s van leden naar een leuke locatie. Vier dagen lang doen we hier spelletjes, Bijbelstudies en zitten we tot laat (of vroeg) bij het kampvuur. Niet alleen ontstaan hier vriendschappen voor het leven, menig stel heeft hier de eerste vonk zien overslaan. Het kamp is supergaaf, onvergetelijk en compleet georganiseerd door jullie, leden!

Sfeerbeelden

Jv-Kamp-Groepsfoto-3
JV-Kamp-Letterspel-2
Jv-Kamp-Kampvuur
JV-Kamp-Volleybal
JV-Kamp-Stadsspel
Wil je graag iets vragen?

Vragen zijn altijd welkom!